Datum registrace: 20. 06. 2012
Veve12
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136794.90 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
Stob skupiny
Veve12
Jak psát blog?Recept - dýňový humus
10. 11. 2017
Náhodou jsem objevila recept na dýňový humus. Z cizrny ho dělám běžně, ale tento je také výborný a tak se s Vámi podělím.
1 dýně - oloupat, nakrájet na kousky, lehce osolit, ale málo ( máme listopad měsíc soli), zakápnout olivovým olejem a pečeme v troubě do změknutí.
Rozmixujeme, přidáme tahiny pastu - 4 lžíce ( záleží na velikosti dýně, měla jsem máslovou tak od oka 1/2 kg), 2 stroužy česneku, špetku pepře, chilli, šťávu z jedné limetky. Vše smícháme.
Podáváme s pečivem, záleží na výběru. Já měla pohankovou bagetu a zeleninovou oblohu.
Hodnocení (6 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
13. 11. 2017 08:02
coumba
To bych mohla taky vyzkoušet.
12. 11. 2017 23:40
Já buď loupu nebo neloupu - podle situace, když je hokaido hodně vyzrálá a delší dobu uskladněná tak loupu.
12. 11. 2017 19:28
Dobrý nápad, dělala jsem z hokkaida klasickou polévku, hummus z cizrny - tak bude inovace.
12. 11. 2017 18:38
mtronic - mám známého a ten děla v hotelu šéfkuchaře, říkal, že loupou všechny dýně. Teď jsem to dělala z máslové dýně. Ještě mám zásoby z vlastní zahrádky a tak to příště zkusím podle tebe. Vlákniny navíc bude dobrá :-)
12. 11. 2017 16:05
Hokkaido se ani nemusí loupat, ta v troubě změkne i se šlupkou a tím pádem to má i víc vlákniny.
11. 11. 2017 20:05
Něco podobného dělám (bez tahiny pasty) a nenapadlo mě,že to vlastně je podobné hummusu.
10. 11. 2017 21:02
To tedy vypadá moc zajímavě. Hummus klasický mám moc ráda, tak zkusím I tento!
Veve12
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?